Бай Тошо: А ти помниш ли когато с пет лева живееше като цар?

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: А ти помниш ли когато с пет лева живееше като цар?


Аз Бай Тошо ви питам, когато с пет лева си купуваше каса бира и метър салам и живееше като цар, спомняш ли си? Как един студент караше цяла седмица с един петак? Помниш ли, че стигаха да отидеш с девойка на сладкарница и кино. Вярно днес за всичко са ви виновни комунистите и макар от 30 години комунисти да няма във властта антикомунистите се борят с тях или с истината за нас, че животът бе далеч по-хубав от този сега.

С пет лева отиваш на ресторант и си хапваш мешана скара, салатка, ракия и питки! Ех, какви питки – с яйце и сирене бяха, а ракията не бе с метилов алкохол. За мешаната скара какво да ви кажа – пържолка, кюфте и кебапче с шиш и гъбен сос и всичко това хубаво и родно с вкус, който помните повече от 30 години, но няма да го намерите сега.
Спомняте ли си цените през Комунизма колко бе цената на бензина и на хляба? Хляб от добружанска пшеница вкусен с мая и заквас, с неповторим вкус и аромат.

Вашите баби и дядовци си спомнят как когато отидат до месната фурна единият хляб винаги бе начупен по пътя към дома залък след залък. Аз Бай Тошо ви питам спомняте ли си колко струваше едно кисело мляко, един билет в градският транспорт, колко беше цената на една кифла с мармалад? Няма да ви питам за цените във заводските столове, защото там със стотинки излизахте сити и пре сити. Днес с пет лева какво можете да си купите?

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар