Ирландският премиер заряза политиката и се върна в болницата

в Свят

Ирландският премиер Лио Варадкар се върна като доктор към здравеопазването на страната и ще работи по един ден седмично, за да помогне в битката с коронавируса.

Новината не е толкова изненадваща за онези, които познават добре Варадкар, защото той е бил практикуващ лекар седем години в две болници в Дъблин преди да стане политик.

До момента в Ирландия има около 5000 потвърдени случаи на заразяване с Covid-19, като 158 души са починали. Ето защо името на премиера отново се появи в медицинския регистър след като бе премахнато през 2013 година.

bulpress tv

От канцеларията на Варадкар заявиха, че премиерът ще оказва помощ на здравеопазването един ден седмично в област от неговата компетентност.

Очаква се той да започне да дава консултации по телефона на потенциални пациенти, изложени на вируса. Варадкар е син на лекар и медицинска сестра. Двете му сестри и техните съпрузи, както и неговият партньор също са в здравеопазването.

Премиерът откликна на призива на министъра на здравеопазването Саймън Харис към бивши медици да се включат в борбата с пандемията.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе