Откриха ски сезона в Боровец

в Новини

В зимния курорт Боровец бе дадено началото на ски сезона. Заради недостатъчната снежна покривка ски зоната ще бъде отворена частично и с компромиси в качеството на пистите, като проблемните участъци са обозначени, а нощно каране няма да бъде разрешено.

На пистите ще действат редица противоепидемични мерки – туристи и спортисти ще трябва да покриват носа и устата си както на закрито, така и на открито, съобщи БНР.

Спазването на дистанция и дезинфекцията също са задължителни.

На откриването на ски сезона в Боровец присъства вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която съобщи, че по време на Коледните празници не са установени нарушения при спазването на противоепидемичните мерки в ски курортите.

Николова посочи, че проверките ще продължат и през почивните дни около Нова година.

В курортите е създадена специална организация, следи се за спазването на дистанция на опашките на влековете и лифтовете, а кабините се дезинфекцират редовно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар