Първи случаи на новия щам във Франция и Япония

в Свят

Във Франция е констатиран първи случай на зараза с новия щам на COVID-19. Случаят с новия щам или мутация от Великобритания, е потвърден в централния френски град Тур, съобщиха световни медии.

Става дума за французин, пребиваващ във Великобритания, който е без симптоми и се е самоизолирал у дома си. Той е пристигнал от Лондон на 19 декември. Два дни по-късно е дал положителен резултат на теста за вируса.

Междувременно Япония също потвърди първи случаи на зараза с новия вариант на коронавируса, идентифициран във Великобритания, предаде ДПА. Петима души бяха поставени под карантина, след като бе потвърдено, че са заразени с новия вариант при пристигането им от Великобритания в интервала 18 декември – 21 декември. Само един от петимата, 60-годишен мъж се чувства изтощен, а останалите нямат симптоми, посочва здравното министерство.

Петимата са пристигнали в страната, преди да влязат от вторник в сила временни мерки за забрана на чужденци, идващи от Великобритания. Сега само японски граждани и чужденци с право за пребиваване в Япония могат да влизат в страната и трябва да се самоизолират за 14 дни след пристигането.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Свят

Отидете горе