Авиационният бранш измисли нещо странно

в Новини

Едва ли има смисъл да повтаряме, че гражданската авиация през 2020-а преживява най-трудния период в историята си. Стотици малки авиокомпании буквално за месеци изчезнаха и повече никога няма да възстановят дейността си. Големите превозвачи получиха финансови „инжекции“ от своите държави, но оцеляването им продължава да е под въпрос, въпреки съкращаването на хиляди работни места.

И все пак самолетите трябва да летят. Чисто технически едно превозно средство, ако дълго време не се експлоатира, се повишава разхода му по поддръжка. При самолетите тя е много скъпа. Ето защо наскоро авиокомпании започнаха да реализират полети „доникъде“. Сега обаче идеята се трансформира и през този уикенд беше осъществен първият опознавателен полет. Пътници от Хонг Конг летяха над мегаполиса, за да го разгледат и .. да се насладят на уникалния залез, което това кътче от Земята предлага.

Идеята има и чисто психологическо измерение. Има хора, които никога не са летели, а на други полетите липсват. Чрез тези кратки въздушни турове, първата група може да опита нещо ново и вълнуващо, а втората – да си припомни добрите стари времена, обясняват специалисти.

Пътниците са прелетели над Южнокитайско море и разгледали някои от забележителностите на Хонг Конг.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар