Австрия предупреди: Не пътувайте до България

в Свят

Австрия отправи предупреждение да не се пътува до България, Румъния и Молдова заради влошената ситуация с епидемията от новия коронавирус в трите страни, предаде агенция "Ройтерс".

Австрийското правителство посочи също, че в Австрия има огнища на коронавирус с хора, пристигащи именно от тези страни. Всеки, който пристига от тези страни, трябва да бъде в карантина в продължение на две седмици или да покаже отрицателен тест.

Това заявиха по време на пресконференция австрийският канцлер Себастиан Курц и външният министър Александър Шаленберг. Проверките на унгарската и словенската граница също ще бъдат засилени, добавиха те.

В България през последното денонощие бяха регистрирани 188 нови положителни проби на коронавирусна инфекция. В България към момента са потвърдени 6102 случая на новия коронавирус, от които активни са 2811. Излекувани са вече 3037 лица. 37 от тях са регистрирани през последните 24 часа. Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 483. От тях 32-ма се намират в интензивни отделения или клиники, съобщиха от Единния информационен портал към Министерство на здравеопазването.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар