Анархия! Десетки загинаха на погребението на убития ирански генерал

в Свят

Най-малко 35 души загинаха, а 48 пострадаха при блъсканица на погребението на убития генерал Касем Сюлеймани, предаде AP, позовавайки се на иранската телевизия.

Сюлеймани, убит от американски дрон в Багдад в началото на годината, беше погребан в родния си град Керман. Много негови сънародници се стекоха на погребението, но това създаде страшен безпорядък.

Местните медии показаха кадри, на които се виждат безжизнените тела на десетки по улиците, както и хора, които крещят за помощ в блъсканицата. Сюлеймани, който ръководеше Революционната гвардия, се смяташе за втория най-силен човек в Ислямската република. Той определяше и външната политика на Иран.

На траурната процесия в Техеран се бяха събрали над един милион души. Все още няма информация колко души са се стекли в Керман, за да се сбогуват с убития генерал. Възможно е броят на хората, стъпкани до смърт, да се увеличи. Иран обеща да отмъсти на Съединените американски щати заради убийството на Сюлеймани. На траурната церемония в град Керман отново се чуваха възгласи "Смърт на Америка". Международната общност призова за намаляване на напрежението в региона и избягване на въоръжен конфликт.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар