Ангела Меркел излезе от самоизолация

в Свят

Германският канцлер Ангела Меркел излезе днес от самоналожената карантина и се завърна към изпълнението на служебните си задължения, след като няколко пъти даде отрицателна проба за коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на неин говорител.

Меркел си наложи карантина и работеше в домашни условия, след като на 20 март ѝ бе направена ваксина от лекар, за когото впоследствие се разбра, че е заразен с коронавируса, допълва БТА.

Ръководителят на германския институт "Роберт Кох" Лотар Вилер заяви на видеоконференция, че според него броят на починалите от коронавирус е по-голям от обявения официално, предаде Асошиейтед прес.

От думите на Вилер не стана ясно дали има предвид смъртните случаи в Германия или по целия свят, а журналисти нямаха възможност да зададат уточняващи въпроси заради дистанционния характер на пресконференцията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар