Бабикян: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов вместо българите

в България

Протестът в Брюксел вчера каза нещата, които казва и протестът в София.

Целта на срещата на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите депутати, което той успя да направи.

Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво точно се случва в България.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на протестите у нас от т.нар. Отровно трио.

Залата в Брюксел не ни учуди – чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е шамар за властта. Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и между харченето на парите за българите. Думи сме чували много, не сме видели действия. Напротив – виждаме злоупотребата с тези еврофондове, обясни Бабикян.

Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори.

Да, има фини на хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които казват – сега ли се сещат интелектуалците… Има всякакви хора. Но ние не сме длъжни да се оправдаваме за формите на протест. Ние се опитахме и мисля, че успяваме 90 дни да запазим протеста мирен, а една държава го окървави на 2 септември и тя дължи отговори, категоричен е Бабикян.

Нито един ден не сме имали уведомителен протест и няма и да има, не сме длъжни. Да ни глобят – ето, държавата пак не работи. Така отговори Бабикян на въпроса дали е наясно че протестите без уведомление са в нарушение със закона.

Ще стане студено, ще дойдат сметките за ток и за парно, тези 1 милион, които живеят под прага на бедността ще се почувстват също огнетени… когато дойдат и гладните, тогава те ще видят от прозорците си, заяви Бабикян относно това дали протестът ще придобие и социално измерение.

На въпроса кой плаща на Отровното трио, Бабикян отговори така: гражданите ни плащат – отворихме дарителска сметка, събрахме около 100 000, които отиват основно за озвучаване. Съвсем скоро бяха платени данъците върху тях и бяха публикувани.

Още не сме взели решение за партия на Триото, никой не мисли за това. Ако имаме желание за партия, всички медии ще разберат, заяви Бабикян по въпроса дали Отровното трио ще стане политическа партия.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар