Бай Тошо: Да ви разкажа за Авицена и самоизтреблението на стадото!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Да ви разкажа за Авицена и самоизтреблението на стадото!

Бай Тошо за овцете, вълка и за края на света. Авицена: „Докато човек се вторачва в негативното и подхранва страховете си – реални или не, влиза в режим саморазрушение…“ „Известният мюсюлмански учен Ибн Сина (Авицена), наричан бащата на медицината, поставя две агнета в две клетки и ги храни абсолютно еднакво. В друга клетка има вълк, но само едно от агнетата го вижда.

В началото на експеримента и двете агнета имали почти еднакво телесно тегло. След известно време Авицена забелязал, че агнето, което не виждало вълка, било дебеличко и бодричко. Агнето, което виждало вълка всеки ден, било слабичко, депресирано, неактивно, а козината му сплъстена. Експериментът доказва, че психичното състояние има значително влияние върху физиологичното състояние на организма.“ Авицена живее в периода 980 г. – 1037 г. „Докато човек се вторачва в негативното и подхранва страховете – реални или не, влиза в режим саморазрушение…“

 

Днес управляващите колкото и иронично да звучи гледат на нас като стадо овце, но ни прилагат същата доказана методика от времето на Авицена. Затвориха ви в домашните ви клетки и всеки ден ви говорят за смъртоносната нова болест и Вас ви е страх да излезете от клетката и малко по-малко ставате подвластни на страхове породени от телевизорите и социалните мрежи. Вървим към самоунищожение с малки стъпки всеки ден, но със сигурност страхът е този, който властва над нашето психично и физическо тяло.

Аз Бай Тошо ще ви кажа, че по мое време казвахме така:”Здрав дух – Здраво тяло”. И се грижихме сутрин с гимнастика за добър тонус, че през деня и нощта да се чувствате спокойни и сигурни за утрешният ден.

Сега да Ви попитам как е настроението, тонусът, здрави ли сте или вторачени в тези, които ви страхуват?

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар