Бай Тошо е бил капиталист номер едно в Соца

в Бай Тошо/България

Бай Тошо е бил капиталист номер едно в Соца


Бай Тошо е бил капиталист номер едно в Соца именно затова и България бе най-развитата държава в социалистическият лагер. От изоставена селскостопанска страна Бай Тошо я превръща в модерна, аграрна, индустриална и производствена сила. Бай Тошо е имал капиталистически нюх и така започва износ на над 80% от произведената аграрна продукция за Русия в замяна на суровини и военни технологии и машини. Ако това не е див Капитализъм в Соца, здраве му кажи. Бай Тошо знаеше как да ласкае съветските лидери, знаеше как да ги посреща с почести и да ги награждава с медали, но знаеше и как да ги води на лов за елени и да ги черпи! Така с ласкателства му подариха над 500-600 милиона долара така наречената скрита помощ от Брежнев и Русия.

С тези пари Бай Тошо строеше електроцентрали и фабрики, заводи и язовири за да има икономика, за да има производство. Тези милиони бяха като компенсация за ниските производствени цени за земеделската продукция, която изнасяхме пак за Русия. Газ, петрол, оръжие за ниски цени от Русия в замяна на консерви. Ако Бай Тошо не е бил добър капиталист пък здраве му кажете. На единият Пленум Бай Тошо открито от трибуната заявява „ние трябва да движи капитали вътре по хоризонталата и навън по вертикала, трябва да движим капитали в световен мащаб”. Сделките на България и външно търговските ни дружества са толкова големи, че издигат България на 25 място по БВП, а сега сме на 71 място. За военните ни успехи какво да кажем само – само военните самолети ПОДАРЕНИ на България са над 300, а сега какво да кажем? Милиарди за обещани самолети.

Бай Тошо имаше гарантирани пазари на СИВ и РУСИЯ, как да не бъде най-големият капиталист в света? Бай Тошо строй заводи във всички сфери на индустрията тежка, лека и инфраструктура както за тях пристанища, ЖП транспорт и пътища. Строят се стотици заводи и годишно над 70 000 сгради, какъв подем икономически и финансов, какъв капиталистически размах за комунистическа държава! Развива се с международен успех в металургия, химическа промишленост, корабостроене, изнасят се мотокари и компютри, инвестира се в образование – създават се умни и можещи хора, които да управляват тези заводи и процеси.

Сега какво е, сега какво създава Бойко Борисов освен хаос, разграбване и гибел? България покрива икономическите си нужди и ставаме една от космическите държави дори! За сведение на сегашните България произвежда камиони и автобуси и покрива всичките си икономически и социални нужди така населението се чувства добре и е спокойно и нараства с над 2 милиона жители, а средната продължителност на живот е над 75 години. Сега над 2 милиона са прокудени, а средната продължителност на живот продължава да спада като има регин=они където вече е 45 години, а сме първи по смъртност в Европа и света дори и държавите където се водят войни имат по-малка смъртност, но това е благодарение на политиките на Бойко Борисов и неговото правителство. Като добавим и спортно място където се съревноваваха всички държави от Социализма и Капитализма бяхме на трето място по брой медали нация техническа, нация силна и със силен спортен дух. И този див Капитализъм успява да изгради и шпиони, и агенти в промишленият шпионаж в Америка, Япония, Корея и Германия и Франция така при нас идваха новите технологии на модерният Запад и като ги побългарим ние ставахме от нация техническа нация изпреварваща дори Запада в някой сектори и така нареченото днес маркетингово проучване и външно разузнаване бе развило до завидни нива.

НО този бурен комунистически гений на бай Тошо си има край наречен Михайл Горбачов, който ни предаде всички и така дойде перестройката и така ни перестройват, че станахме роби на другият Капитализъм, онзи дивият с безчовечност. Вече я няма онази взаимопомощ, няма го човешкото в човека, няма ги другарите и другарките, нямаме нужда от гордост и спортни медали, няма нужда от знания и от професори, няма нужда от България на световните пазари, а ние се превръщаме в лош човешки материал, онзи същият, който изгради уникална държава, а днес я разрушава по заповед на чуждите капиталисти. И най-тежкото за този капиталист, който не позволи да има беден човек нито един у нас болен и гладен е, че с очите си видя разграбването на масовата приватизация, бандитски грабеж на всичко създадено от него и хората, всичко държавно от Народна Република България се превърна в Република България, но сега вече е в територия без народ дори.

За жалост ние всички се превърнахме в съучастници на този погром и сега започваме да плащаме цената един по един, но връщане назад няма, няма и кой да ни накара да спасим родим родината си тази която изградиха нашите майки и бащи, нашите баби и дядовци като три поколения строиха НРБ, а сега няколко я разрушават. Виновни сме с нашето бездушие, но там където сме се запътили души няма да ни трябват – гробищата. Всичко това се случва с любезното съдействие на ГЕРБ и шепа национални предатели. Поклон пред паметта на Бай Тошо—Тодор Живков най-големият капиталист в света!

АМИН.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар