Бай Тошо: Избори без избор!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Избори без избор!


Бай Тошо: По мое време изборите бяха без избор и сега е същото, но в по-сложен процес. По мое време всички гласуваха за партията майка и страхът от изневяра не бе голям. Всички бяха лоялни. Днес обаче страхът е този, който определя! Бизнесът е смазан и работят само обръчите от фирми на Доган и Пеевски и обръчите от фирми на ГЕРБ и техните приближени. Тук изборът е или гласуваш, или оставаш без работа накратко избор без избор.

Като добавим и държавната администрация и техните семейства още над 860 000 човека или гласуваш, или оставаш без работа и тук избор няма. Над два милиона Българи в чужбина не им се позволява да гласуват по пощата накратко пак избор няма. Останалите няма значение за кого ще гласуват, защото или ще им подменят гласовете, или бюлетините им ще бъдат обявени за недействителни, или протоколите ще бъдат фалшифицирани. Като добавим и над 600 000 умрели дето ще гласуват и гласовете им ще се разделят на квотен избор между партиите не само като гласове, но и като субсидия за всяка партийна групировка.

Наричам ги групировки, защото се държат като такива, като фирми – някои са акционерни дружества, други са еднолични, които получават пари от държавата и с тези пари си купуват влияние и реклама. На практика отивате на избори без особен избор. Появяват се нови играчи, но кой им дава трибуна по масовите медии? И ако избори се правят за да „стани да седна“ за да няма срастване отдавна няма стани, а седналите яко държат изборните процеси.

Репресивните органи се занимават само с политически активните, които не служат на властта. Избори без избор си е Диктатура накратко политико-икономическата мафия си една и съща само спонсорите се сменят- бизнесмените. А дали си бизнесмен или не зависи от политическите групировки затова ги наричаме мафия. Затова не искат да гласувате електронно или с машини, защото нямат нужният контрол, който ще им гарантира престоя във властта.

„Не е важно кой гласува, а кой брои гласовете. “ Йосиф Висарионович Джугашвили — Сталин. Трябва гражданска активност на изборните процеси иначе мафията ще продължи да управлява, а мутрите ще продължат да се забавляват. Избори без избор или е важен вашият избор?
Но Сталин казва и че „проверката е висша форма на доверие“!

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар