Бай Тошо: Не ви трябват чипове!

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Не ви трябват чипове!


Не ви трябват чипове, вие си ги имате! Когато плащате с кредитната карта показвате къде сте и какво купувате. Когато сте с телефонът си показвате с точност до един метър къде се намирате, а те имат достъп до микрофонът и камерата ви и виждат и чуват какво става около вас като знаят с кого какво говорите дори когато си мерите пулса знаят. Така наречените интелигентни уреди подават информация за всяко ваше действие или бездействие.

Не ви трябват чипове те знаят какво четете, какво мислите дори, защото изкуственият интелект на практика анализира всичката информация свързана с вас за да знае каква реклама да ви покаже, за да знае каква информация да ви покаже, кое видео да ви сложи на преден план и всичко се таргетира, всичко се профилира и отдавна дори политическите партии си купуват достъп до вашите данни и до вас самите. Алгоритъм на Фейсбук и на Гугъл алгоритъм, на Ютуб и на смарт телефонът са в синхрон и така вие сте манипулирани – контролирани, а чиповете са просто един централизиран начин да бъдете изключени от системата. Който не отговаря на стандартите на общността просто да бъди дезактивиран. От едно място с едно натискане на копчето и вие просто не съществувате – нямате минало, а бъдещето ви е под въпрос.

Виртуалният свят взема превес над реалният и вие ставате все по-зависими, а зависимостите са оковите на новото време. Селата са добър начин за създаване на ново общество с нови принципи и правила на общество, създавайки своята храна и лекарства, ако щете. Но дали достатъчно млади хора ще се завърнат към малките населени места, дали ще могат да се организират там зависи от вас самите, но със сигурност светът започва да се разделя на касти – на такива, които искат да произвеждат храната си чиста и вкусна, на такива, които искат да бъдат свободни и да живеят без контрол от системата и на такива, които системата и банковата система е превърнала в роби. Не ви трябват чипове, вие си ги имате, а въпросът е искате ли да се спасите от контрола или не?

Попитайте онези червени бабички те знаят как да оцеляват, те ще ви покажат кое как се прави, но побързайте, защото са изчезваш вид.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар