Безработните ще достигнат 350 000 души. Последиците за икономиката след пандемията от коронавирус ще са големи

в България

Последиците за икономиката след пандемията от коронавирус ще са големи и ще са необходими поне 12-18 месеца период на възстановяване.

Това е оптимистичен сценарии, каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3, Пламен Димитров – президент на КНСБ.

До края на годината безработните ще достигнат 330-350 хиляди души.

Това ще е сериозен ръст спрямо миналата година и въпросът е как да се възстановяват тези последици. Трябват допълнителни мерки и надявам след Гергьовден на Националния съвет за тристранно сътрудничество да вземем необходимите решения, обясни той.

Смятам, че е необходимо мяраката 60 към 40 да се разшири, за да може да се подпомогнат и новоназначените.

По този начин ще подкрепим и туристическия сезон, служителите по хотелите на морските курорти и т.н. Транспортът е втория сектор, който е необходимо да се подпомогне. Вътрешно-градския автомобилен транспорт, международния трянспорт и т.н., заяви синдикалистът.

Над 70% от индустрията в България работи. Икономическите и социалните мерки на днешен етап дотук бяха задоволителни, но за бъдещ план няма да са. Така ще се наложи още в следващите седмица, две да има спешни разговори в тази насока, подчерта Димитров.

Източник: novini.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар