Безредици в Рим и масови глоби за неносене на маска

в Свят

Много участници в протест днес в Рим са идентифицирани без маски и всички те ще бъдат санкционирани. В случай на други нарушения ще бъдат повдигнати обвинения, съобщи АНСА.

Напрежение е имало по време на демонстрация на пл. "Сан Джовани", където един от протестиращите, който е бил без маска е арестуван и отведен.

Скандирало се "Срам, срам", докато неколцина са се приближили към полицията с призив да арестуват всички.

"Всичко това заради една маска, арестуваха го защото отказа да си каже името. Срамота е!", викаха протестиращите и продължиха с възгласи "Свобода", предаде Канал 3.

Протестиращите са се нахвърлили върху журналист, който е задавал въпроси на площада и е бил изведен от полицията, заедно с оператора.

На площада имало пластмасов скелет с маска, на която пише "Не съм мъртъв от коронавирус, а от глад" и знамена на италианския суверенен фронт. Сред плакатите: "Не съм отричащ, тук съм защото не искам диктатура" и "Свобода, не на маските".

Протестиращите твърдят, че коронавирусът не е толкова смъртоносен колкото се представя и никой от тях няма дори познат, който се е заразил или разболял. Огромен транспарант гласи "Страхът се използва, за да контролира".

Подобна демонстрация имаше и на 5 септември в Рим.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар