Бизнесмени връщат 80 млн. лв. за незаконни заменки

в Новини

Над 80 милиона лева ще връщат фирми и физически лица, взели апетитни имоти по морето срещу пустеещи ниви. Става въпрос за горските заменки, които ЕК определи като неправомерна държавна помощ.

Министерство на земеделието обяви списък със 103 фирми и физически лица, на които изпраща уведомителни писма да възстановят надвзетите суми, съобщи ресорният министър Десислава Танева.

Сред фирмите е "Литекс Комерс" АД на бизнесмена Гриша Ганчев. Тя има да връща пари по три заменки. За една такава сделка трябва да доплати и "Русалка тур" на Николай Банев. Припомняме, че срещу бившия областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев, бившия директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната управа Пламен Ганев и началника на службата по кадастър, картография и геодезия Костадин Костадинов се водеше дело за заменка на 300 дка държавни гори на дружеството "Русалка тур", изброява в. "Труд".

Пари ще връща и "Ел Ем Импекс" на енергийния бос Христо Ковачки, както и компаниите "Ол Сийз Пропърти 2" и "Ол Сийз Пропърти", свързани с бизнесмена Красимир Гергов.

"Мадара Бяла Норд", сред чиито собственици е босът на фирмата за почистване "Титан" Димитър Борисов, също е сред купувачите на евтини държавни земи. Другото най-често срещано име в списъка е на "Маркетинг В". Фирмата има да връща пари за 7 заменки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар