Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след 3 години

в България

Основателят на “Майкрософт“ записа подкаст с главния специалист по инфекциозни болести в САЩ.

Основателят на “Майкрософт“ – Бил Гейтс, прогнозира нова пандемия за човечеството. Милиардерът записа подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи, в който обсъдиха коронавируса и промените, които той предизвика, предава NOVA

По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството.

„Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след двадесет години“, каза Гейтс. Според него обаче съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано – след три години.

Независимо от това, както подчерта основателят на „Майкрософт“, следващият път човечеството ще бъде „по-подготвено“ за пандемия. Според него дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция.

„Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, заключи той.

По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно.

Милиардерът свързва отслабването на инфекцията с увеличаване на производството на ваксини – след това, както отбелязва Гейтс, човечеството ще види „светлина в края на тунела“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар