Борисов за визитата си в САЩ: Не са много българите, които са посрещани с 21 топовни салюта във Вашингтон

в България

Премиерът Бойко Борисов разкри какво го е впечатлило по време на посещението му в Америка и разговора с президента Доналд Тръмп.

Той призна, че се е чувствал горд от посрещането в САЩ.

„Не са много българите, които са посрещани с 21 топовни салюта във Вашингтон, 500 войници гвардейци ни посрещнаха. Беше ми драго за България, за този народ, който през какво ли не е минал и си го заслужи“, коментира той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Безспорно ние сме най-добрите и лоялните на НАТО. В Америка видях и ролята на телевизията и на медиите. Помня как винаги дават Тръмп с едни изкривени физиономии, а всъщност е един изключително симпатичен, як, здрав, с гъвкав ум човек, два часа минаха като една минута.

Не можах да повярвам, че това е човекът, който толкова пъти съм гледал и съм се чудел. Уникален, беше толкова подготвен и ме разбра и за ядрената централа“, заяви Бойко Борисов.

Той коментира свободата на словото в САЩ, както и начина, по който са се държали американските медии, отразяващи неговата визита:

„Гледах Доналд Тръмп и то със съжаление – как викаха неговите медии, как крещяха, как се бутаха, как се биха. България е толкова голяма, че ако вие ми кажете една тема, едно нещо, което не е отразено в българските медии, не е стигнало до хората.“
Бойко Борисов разкри още, че Тръмп е бил изключително добре подготвен за разговора си с него:

„Даде ни голяма зелена светлина с това стратегическо споразумение, които подписахме с Тръмп. Включително и за Черно море играем ключова роля с координационния си център.

Вече ние всички – Гърция, Румъния, Полша, Словакия имаме една машина, която да може да води съвместни действия по отбрана, да се показва мощта ни.

Президентът Тръмп много ясно разбра за ядрената ни централа. Неслучайно си говорихме с него, другата седмица пристигат експерти по ядрената енергетика, лично ще ги заведа в Козлодуй и Белене да видят какво се случва.

Да, руски са реакторите, турбините са американски, един прекрасен проект за 70 години и Тръмп веднага го схвана и каза – да, ще пратя хора.“

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар