„Булгаргаз“ с ново искане за поскъпване на газа

в Новини

"Булгаргаз" предлага цената на природния газ от 1 ноември да се увеличи с 8% до 27,64 лева за мегаватчас. Това съобщиха от дружеството.

Предложението е съобразено с цената на природния газ на международните борси. Окончателно решение може да вземе само Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 1 ноември.

Дори и да бъде утвърдена новата по-висока цена, тя няма да доведе до поскъпване на парното и топлата вода в страната, защото в тяхната цена е заложен буфер заради очакваното поскъпване на синьото гориво през зимата.

С така предлаганото увеличение, цената на природния газ ще се увеличи с 47% в сравнение с цената през юли. Синьото гориво е основна суровина за производството на топлинна енергия у нас и формира около 70% от цената на парното и топлата вода.

Рязко цената на газа беше намалена от април месец след постигане на споразумение с основния доставчик на газ за България – Русия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар