Българинът залага на златни кюлчета

в Новини

През последните години все повече се инвестира в злато. Ръстът достига 15%, съобщават от българската борса за злато и сребро Tavex.

Цената му нараства в последните няколко години, а най-често закупуваните продукти са тези от една унция, както и кюлчетата от 50 и 100 грама.

В момента най-предпочитаният продукт е абонаментното, еднограмово златно кюлче. В рамките на две години то се превърна в един от най-популярните златни продукти, закупувани в България. Към момента има над 2500 активни абонамента на това кюлче и се бележи увеличение след всеки изминал месец.

Традиционно периодите, в които има по-високо търсене на злато са или свързани с празниците – Коледа, Нова година, Великден, когато се купуват и златни монети и кюлчета за подарък, или при по-големи вариации в цената.

Една от причините хората да инвестират в дългосрочен план чрез закупуване на злато, е икономическата стабилност през последните години. Доклади БНБ показват, че българинът и българските бизнеси имат в дебитните си сметки около 53 милиарда лева, индикатор, че българина има възможност да спести част от месечните си доходи.

Същевременно все по-честите новини за нова предстояща икономическа криза и скока на златото над 1500 долара за унция, накара мнозина нашенци да си купят от жълтия метал.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар