Валери Симеонов: Изправям се срещу Васил Божков като дърво в гора с други дървета, които имат стабилни корени

в България

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов бе гост в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

Лидерът на НФСБ коментира темата за внесените от него поправки в Закона за хазарта.

Припомняме, през седмицата на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси с 11 гласа „за“ бе приет на първо четене внесения от Симеонов Проектозакон за промени в Закона за хазарта. Те бяха подкрепени от управляващите, а БСП и ДПС решиха да се въздържат. С промените се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз.

Проектозаконът дава възможност в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чиито лицензи ще бъдат прекратени, са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Целият разговор може да прочетете ТУК

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар