Все още имаме шанс за завода на Volkswagen

в Новини

Имаме шанс заводът на Volkswagen да бъде в България. „България има шанс, да не забравяме, че и Volkswagen не взе решение да е в друга страна и въпросът все още е отворен”, каза министъра на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНТ.

Доводът му за това е, че държавата ни има най-стабилна макроикономическа рамка. „Още по време на председателството ни на ЕС една от основните теми беше общата индустриална политика. След това малко се измени, като напр. „зелената сделка”, което не беше точно това, което ние визирахме под обща индустриална политика. Сега съм сигурен, че много европейски компании ще разберат, че отдалечените доставки не са от интерес. Въпреки тази тежка ситуация в България скоро ще инициираме проект за 130 милиона. От около една седмица сме отново във връзка с голяма фирма от сектора на производството на електрически автомобили и елементи за тях. България продължава да е в къса листа с две локации в страната”, поясни той. За това, според него, в момента е важно да запазим индустрията в кондиция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар