В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе

в Свят

Докато по българското Черноморие дребни тарикати правят всичко възможно, за да отблъснат туристите, в съседна Гърция за поредна година предлагат по-добри условия за туризъм. Не са изненадващи и километричните опашки на българо-гръцката граница.

В Аспровалта, където е обичайно през юли да гъмжи от туристи, тази година се радват на всеки новопристигнал българин, румънец или македонец. Коронавирусната пандемия се отрази негативно на гръцкия туристически сектор. Голяма част от къщите за гости отварят сега, а заведенията привличат с много промоции. На плажа също са готови на необичайни отстъпки. Само за да се задържи туристът тук, му предлагат чадър, два шезлонга и кафе срещу 1,50 евро, предаде Haskovo.live.

И въпреки това плажове са почти празни, а част от заведенията на брега не са отворили. Местните са убедени, че тазгодишният сезон е на загуба, но поне се надяват да не е голяма. Разчитат много на туристи през август. Аспровалта е предпочитана от семейства с малки деца, защото е спокойно място за почивка. Сега обаче спокойствието се казва пустош. В селището с близо 1300 жители няма хотели на брега. Има къщи за гости и вили, които се освежават всяка година, за да привличат почиващите.

От браншовата организация на хотелиерите в област Еврос-Гърция отчитат, че едва 70% от хотелите са отворили. Те обаче са заети само на 20%. В момента масово се отказват резервации от румънски туристи. А гърците с тревога отчитат, че англичаните, които друга година заемат второ място сред чуждите туристи в Северна Гърция, сега въобще ги няма. Няма изгледи и да дойдат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар