В Ирак замирисва на революция

в Свят

Антиправителствените демонстранти в Южен Ирак са блокирали шосета, водещи до главното пристанище на страната, а протестиращите в Багдад са предизвикали затварянето на централната банка, предаде АР, като се позова на представители на иракските служби за сигурност.

Властите в Басра съобщиха, че протестиращи днес горят автомобилни гуми, блокират шосета, водещи към Ум Каср, търговско пристанище, през което минава по-голямата част от вноса на стоки за Ирак.

Пристанището е блокирано за втори път от началото на протестите на 1 октомври.

Междувременно бяха евакуирани служителите на централната банка в Багдад, след като тълпи от протестиращи приближиха района.

Двама протестиращи бяха ранени вчера, след като силите за сигурност използваха сълзотворен газ в подновените сблъсъци с демонстрантите, които са на улицата от седмици. Те протестират срещу ширещата се корупция в администрацията, лошите обществени услуги и безработицата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар