В Русия недоволстват: Ами ние?

в Свят

Руската медицинска доставка в САЩ в рамките на борбата срещу коронавируса предизвика вчера недоволството на критиците на Кремъл, които изтъкнаха, че самата Русия изпитва сериозен недостиг на медицинско оборудване, пише "Ройтерс".

Руски военен самолет със защитни облекла и респиратори на борда се приземи в сряда в Ню Йорк. Руското външно министерство заяви, че Москва е покрила половината от стойността на доставката, като другата половина е платена от Вашингтон.

Критиците на Владимир Путин заявиха, че с доставката руският президент си прави реклама, заради която се прахосват ценни медицински ресурси, на които има недостиг в регионите на Русия. "Русия продаде на САЩ маски и медицинско оборудване, когато лекарите и медицинските сестри в страната са оставени без маски и се заразяват едни други. Това е чудовищно. Путин е луд", написа в Туитър видният руски опозиционер Алексей Навални.

Кремъл представи изпращането на медицинска помощ като проява на добра воля във време, когато, по думите му, всички държави трябва да се обединят в борбата с коронавируса, като изрази надежда, че Русия ще може в бъдеще при необходимост да получи достъп до американско медицинско оборудване.

Лекарският алианс, синдикат на здравните работници, който често отправя критики към властите, заяви, че събира пари в цяла Русия, за да купи защитни облекла за лекарите и изрази недоволството си от това, че Русия изнася такава екипировка за САЩ. "Това просто е подигравка с всичко", написа синдикатът в Туитър. Друг руски потребител на Туитър заяви, че макар Русия да е доставила респиратори в Ню Йорк, подобни доставки няма за нуждаещи се руски градове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар