В „Слънчев бряг“ залагат на туристи от Острова и след Брекзит

в Новини

В най-големия ни Черноморски курорт „Слънчев бряг“ не очакват за лятото спад в предварителните резервации за почивки на туристи от Великобритания след Брекзит. В това е категорична Диана Колчева, председател на несебърското сдружение „Клуб на хотелиера“.

От 1 февруари Великобритания излезе от Европейския съюз, но всичко свързано с туризма си остава както е било досега, каза тя за БНР – Бургас:

"Не, тази година няма да има отлив на туристи от Великобритания. Британците обичат българското море, знаете че при тях има постоянство при записванията. По същия начин стоят нещата и за тази и за следващата година. Всички, които желаят да почиват на нашето море ще направят записванията си през януари догодина, защото за тази всичко е ясно. А дори и за следващите години ако има визи, британските туристи още през декември на предходната година ще си направят записванията за да бъдат подготвени с почивките през летните месеци", поясни тя.

Относно промените, които прие Народното събрание за националните курорти, местната власт ще трябва да гласува наредба в рамките на 6 месеца да се уредят критериите, както и управлението на туристическите дейности на територията им, добави Диана Колчева:

"За да бъде един курорт национален той трябва да отговаря на определени условия, защото ще влезе в националната туристическа реклама. ще го предлагаме на международните пазари, а за бъде представен там трябва да влезе в класификацията за това кой курорт е национален и кой не. Каквито и промени обаче да минат в нашата нормативна уредба, те са неефективни, но не за друго а защото никой не слуша бранша, Трябва да се вземе опита от Европейската система, защото всичко е много опростено", допълни тя.

Според Диана Колчева фирмите, които ще извършват дейност в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения на територията на националните курорти, трябва да получават административни услуги по този закон в срокове, съкратени наполовина от предвидените.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар