Германия изгони руски дипломати

в Свят

Германия изгони двама сътрудници на посолството на Руската федерация в страната заради убийството на грузинец в столицата Берлин, предаде агенция ТАСС.

През месец август тази година грузински гражданин беше разстрелян в германската столица, а според службите на Германия руските служби стоят зад покушението.

Германската прокуратура смята, че руското разузнаване участва в убийството на етническия чеченец. 40-годишният мъж, който преди това се е сражавал редом със сепаратистите в Чечня, беше убит с два изстрела в главата в берлински парк на 23 август.

Руски гражданин, заподозрян за разстрела, беше арестуван малко по-късно. „Ройтерс“ цитира германски съдебни източници, според които Берлин има „доказателства, че зад убийството стои чужда разузнавателна служба“. Москва, както винаги, отрича вина. Убитият грузинец се е сражавал във Втората чеченска война (1999-2002 г.) срещу руските сили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар