Глоба от 500 евро за неспазване на социална дистанция

в Свят

Неспазването на минималната физическа дистанция от метър и половина, необходима за борба с коронавируса, ще се наказва в Берлин с глоби до 500 евро. Това съобщи столичното кметство, предаде AFP.

Германия продължи до 19 април срока на мерките, въвеждащи задължителна социална дистанция, и на ограниченията във връзка с пандемията – затварянето на ресторантите, училищата, културните обекти и др. Забранено е също така да се събират повече от двама души.

Всяка от 16-те провинции прие собствена таблица с глоби, за да наложи спазването на тези мерки. Всеки, който напусне дома си без уважителна причина, ще трябва да плати от 10 до 100 евро глоба, заяви още кметът социалдемократ на Берлин Михаел Мюлер.

В германската столица не е обявена тотална изолация, но се препоръчва живеещите в града да излизат само за да напазаруват, да идат на лекар или да се разходят из някой парк на прилично разстояние от останалите посетители. Ако някой ресторант все пак реши да отвори, глобата ще е между 1000 и 10 000 евро. Също толкова ще плащат берлинчани, ако настанят в жилището си туристи или го дадат под наем. В други провинции за неспазващите дистанция са предвидени и по-солени глоби – до 1000 евро.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар