Говори Техеран! Аятолах Али Хаменей публикува послание до младежите на Франция

в Свят

Подкрепата на френския президент Еманюел Макрон за карикатурите на пророка Мохамед е глупаво действие, заяви върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей, съобщава БТА, като цитира Франс прес.

"Задайте този въпрос на президента си: защо подкрепя обидите срещу Божия пратеник, като ги смята за свобода на изразяването? (…) Това глупаво действие не е ли обида за съвестта на нацията, която го е избрала за свой президент?", пита Хаменей в послание, публикувано на уебсайта му и адресирано до "младежите на Франция".

По време на церемонията в памет на Самюел Пати, учител по история, който бе обезглавен от радикализиран чеченец във Франция, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед, президентът Макрон заяви, че Франция няма да се откаже от свободата на изразяването.

Изявленията на Макрон провокираха демонстрации в няколко страни с мюсюлманско мнозинство, както и призиви за бойкот на френските стоки.

По-рано иранският президент Хасан Рохани заяви, че обидите срещу пророка Мохамед ще доведат до "насилие и проливане на кръв".

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар