Голям чуждестранен инвеститор в България с нов собственик

в Новини

Шведско-швейцарската група АВВ е продала 80.1% от ABB Power Grids на японската Hitachi. Сделката, която е финализирана на 1 юни 2020 г., е на стойност 7.6 млрд. USD. Името на новото дружество е Hitachi ABB Power Grids Ltd. Седалището му е в Швейцария.

Съвместното предприятие е световен лидер в енергийните системи, с годишни приходи от около 10 млрд. USD и близо 36 000 служители, обслужващи клиенти в над 90 държави.

ABB разполага с четири основни бизнеса –  електроснабдяване и електрообзавеждане (Electrification – EL), задвижване (Motion – MO), роботика и дискретна автоматизация (Robotics & Discrete automation – RA) и енергийни мрежи (Power grids – PG). В България са представени три от тях.

Две от производствените бази се намират в град Раковски до Пловдив Произвеждат електрически компоненти ниско и средно напрежение. Другите два завода се намират в Петрич и Севлиево и са съответно за продукти с ниско и високо напрежение. Общо в България за АВВ работят 2800 служители.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар