Гръмна празен руски танкер в Азовско море, трима моряци в неизвестност

в Свят

Руският танкер "Генерал Ази Асланов" е претърпял авария в Азовско море и може да потъне, предупреди представител на руската морска администрация. Плавателният съд се намира в устието на Керченския проток, съобщава БНР.

Докато плава от Порт Кавказ към Ростов на Дон, на борда на танкера става експлозия, която изхвърля зад борда трима моряци. Те все още се издирват, като операцията е затруднена при настъпването на нощта.

Другите 10 души от екипажа бяха евакуирани. Танкерът продължава да се накланя, като се очаква ситуацията да се изясни, когато спасителният екип огледа пораженията .

По време на аварията танкерът е бил празен и експлозията може да е причинена от остатъчни изпарения от предишния му товар.

Около него ще бъдат поставени заграждения за да се избегне евентуално замърсяване.

Корабът принадлежи на турска компания и в момента плава под руски флаг.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар