Данаил Кирилов: Законът за извънредното положение е полезен

в България

Законът за извънредното положение е полезен.

Преди седмица коментирахме има ли нужда от него.

Действително важните неща в този закон са сроковете по отношение на гражданите. Плюс много детайлна уредба на тяхните трудови и осигурителни права. Това усилие има правно значение и е в ползва и защита и на правата, и на здравето на гражданите.

Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов в ефира на „Здравей, България“ в ефира на Нова телевизия, съобщава новини.бг

,,Ако ГЕРБ обере негативите, аз поемам вината за това. В рамките на пленарния дебат, на третото предложение на БСП за спекулата, аз се намеси и помолих ръководството на парламентарната група да обсъди възможността да поиска прегласуване на текста. Поради това, че аз мислех, че приехме в разумна степен второто предложение на БСП, което касаеше член 225 от Наказателния кодекс. В дебата те рязко се разграничиха и казаха: „Не, това не е нашият текст. Това е текст на ГЕРБ и е приет от Правна комисия“, обясни той.

,,Всяко едно такова решение може да има дефекти. Аз се наслушах на експресни икономически анализи, които бих успорил. Категорично няма да бъдат текстовете на БСП. Одобриха се, за да преодолеем обвинението, че управляващите съхраняваме спекулата и не предприемаме адекватни мерки за това. Не можем да твърдим правилно ли е или не, след като не е приложено и изпитано. Не е правилно да се нормират и слагат тавани на цени. Действително това е друг вид икономика. Ако в извънредното положение съхраним пазарната икономика, това би било страхотно“, коментира правосъдният министър.

Данаил Кирилов заяви в заключение, че още седмица преди да бъде обявено извънредното положение в България в затворите са били въведени сериозни мерки.

,,Отдавна са ограничени свижданията и посещенията. Имаме някои болни хора, но те биват изолирани“, обясни министър Кирилов, уточнявайки, че сред болните няма такива с регистриран коронавирус.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар