Даниела Дариткова: Успяхме да изпълним най-важната цел – да запазим живота на хората

в България

Вече се чувствам добре.

При мен заболяването премина с много леки симптоми, като една лека вирусна инфекция.

Сигурна съм, че в детските градини ще бъдат спазени всички мерки. Всички трябва да бъдем отговорни. Убедена съм, че следващата седмица няма да има риск от повишаване на заболеваемостта, заради тръгването на децата на детски градини и ясли.

Това каза в предаването „Тази събота“ по БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Не искам да коментирам и да говоря за решението на Конституционния съд. Тук трябва да отбележа, че президентът постъпи правилно като не наложи вето на промените в Закона за здравето, а даде на Конституционния съд само отделни текстове.

Ние имахме нужда от тези промени в закона. Опасността от заразата още не е отминала и трябваше да имаме правова основа, за да се справяме със ситуацията след отпадането на Извънредното положение. България навсякъде е давана за пример. Ние изпълнихме най-важната част от прилагането на мерките – запазихме живота на хората“, категорична бе Дариткова.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар