Декември се превърна в най-смъртоносния месец за САЩ

в Свят

През настоящия месец в САЩ вече са регистрирани 63 хиляди смъртни случая от COVID-19. Така декември се превърна в най-смъртоносния месец за страната от началото на пандемията от новия коронавирус, отбелязва американският вестник The Hill, цитиран от агенция "Фокус".

По-рано за САЩ най-мрачен от гледна точка на статистиката беше април, когато над 55 хиляди души починаха след заразяване с коронавируса. Според проекта за проследяване на разпространението на COVID-19 обаче броят на загиналите от вируса е надминал този маркер само за първите три седмици на месец декември. Данните за рязкото увеличение на броя на заразените хора са на фона на падането на температурите и ограничаването на семейните събирания по повод празниците.

Според наличната информация САЩ като цяло вече са регистрирали над 19 милиона случая на заразени с коронавирус и над 330 хиляди смъртни случая от COVID-19. Избраният президент на САЩ Джо Байдън предупреди миналата седмица, че ситуацията с пандемията ще се влоши, въпреки разработването на ваксини срещу коронавиуса. „Ето една проста истина: Най-мрачните дни от битката ни с COVID-19 са пред, а не зад нас“, подчерта Байдън, призовавайки американците да бъдат бдителни. „Колкото и неприятно да звучи, ще е необходимо търпение, упоритост и решителност, за да победим този вирус“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар