Деян Николов от „Възраждане“ за изхода от енергийната и икономическата криза

в България

Деян Николов от "Възраждане" за изхода от енергийната и икономическата криза Вижте какво предвижда програмата на партията

„Трябва да намерим начин да разговаряме с „Газпром” и руската страна и да се опитаме да се договорим за преференциални цени. С аргумента, че на първо място сме част от един геополитически сблъсък, от който всички виждаме, че губим.

Това, което може да се направи, е да свалим санкциите спрямо Русия, като независима държава и да използваме това в преговорите с „Газпром” и да поискаме, за сметка на това, преференциални цени”. Това заяви в предаването „Офанзива” Деян Николов, който е кандидат за депутат от партия „Възраждане”.

Николов допълни, че според него България трябва да запази пълен неутралитет, защото страната ни нямала никакъв интерес да налага санкции.

На въпрос, как вижда позицията за неутралитет, при положение, че България е член на ЕС и на НАТО, Николов отговори: „Това, че си член на определена организация не означава, че задължително трябва да се съобразяваш с всяко едно решение, което се взима там.

Можем да бъдем неутрални, защото сме независима държава поне на хартия. Другото решение е да продължим да търсим алтернативни източници на доставчици, което виждаме, че е изключително трудно или цената, която трябва да платим, е непосилна за нас и за българския бизнес”.

От Възраждане смятат,че шистовия не е вариант, а по отношение на втечнения газ, смятат,че да докарваш газ от другия край на планетата, не е икономически изгодно.

Ето и какво заяви Данаилови относно това, какви трябва да бъдат минималната работна и минималната пенсия в България.

„Минималната работна заплата трябва да бъде поне 3 000 лв. Това не означава, че можем да го направим от утре, но това трябва да бъде нашата цел. Минималната пенсия трябва да е поне 1 000 лв., за да имат нашите пенсионери достойни старини и живот.”

По отношение на ДДС, от Възраждане смятат, че за хранителните стоки от първа необходимост и за лекарствата, данъкът трябва да отпадне.

Валутният борд трябва да остане според партията.Оттам смятат, че той действа като спасителен пояс.

„От една страна, да , ограничава икономиката ни, от друга страна не позволява на правителството да има голям дефицит в бюджета, не позволява на БНБ да печата безразборно пари”, коментира още Деян Николов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар