Доц. Мангъров: Не, няма да се ваксинирам. За мен ваксината не е достатъчно изпитана

в България

Не, няма да се ваксинирам.

С премиера си говорим от време на време и то в съвсем прав текст.

Той ми се обади след изявлението, което направи и ще повторя същото, което му казах преди Коледа.

Няма да се ваксинирам по две причини – имам антитела и тази ваксина за мен не е достатъчно изпитана.

Това заяви пред bTV доц. Атанас Мангъров. Повод за думите му е изявлението на премиера Борисов преди дни, който нареди доцентът да бъде ваксиниран публично.

Ръководителят на COVID клиниката към Инфекциозната болница посочи, че ваксината крие много рискове, защото не е минало достатъчно време от кличинчите проучвания, започнали на 29 април.

„Както не можеш да станеш детски лекар или хирург за 2 месеца като изкараш десетина колоквиума, така не можеш да създадеш една ваксина за 6-7 месеца“, смята Мангъров.

Доцентът заяви, че не е генерално против ваксините.

„Аз съм за ваксините. Ваксинирал съм няколкостотин души. Но трябва да имаш основание, за да правиш нещо такова. В случая виждате, че въпреки всички разкази на експерти, подписваш информирано съгласие и носиш отговорността. Ваксинирал съм мъже с ваксина за рак на шийката на майката. Всички, които не го правят, не са стигнали до 33-та страница на учебника. Това е вирус, който засяга както жени, така и мъже. Когато идват при мен мъже за тази ваксина, те не подписват информирано съгласие“, посочи още доц. Мангъров.

„Другите специалисти не го казват от медицинската гледна точка. Представете си какво би станало, ако до момента казват, че са ваксинирани около 3 милиона души с тази ваксина. Ако се получат 0.0 части от процента автоимунни заболявания, които ще се получат не след 2-3 месеца, а след 4-5 години. Много хора ходят на екскурзии в Чернобил и нищо не им става, но не ви съветвам, защото може след време да получите рак на еди какво си“, допълни Мангъров.

Източник: Фрог нюз

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар