Дянков пита: Защо се харчат пари за отбрана? С кого се очаква да водим война?

в България

В новия бюджет липсват мерки за подкрепа на бизнеса.

Необходими са от 3 до 5 милиарда за тази цел, това каза в интервю за bTV бившият финансов министър Симеон Дянков.

Той прогнозира, че новото българско правителство ще трябва да променя спешно бюджета, за да осигури помощ за икономиката. По негово мнение държавата може да плаща дори до 100% от заплатите на работещите, но само за няколко месеца, така че е важно средствата в бюджета да не се харчат в първите месеци на годината.

„От сега е ясно, че 2021 година няма да е по-лесна, може да е по-трудна“, каза Дянков и допълни, че не е добре заради това, че годината е предизборна, държавата да дава по-оптимистична прогноза, както е в новия бюджет.

„Защо се харчат пари за отбрана? С кого се очаква да водим война?“, попита риторично Дянков. Той каза също, че въпреки хвалбите на правителството колко пари е получило от ЕС, проекти на практика няма, така че тези средства могат да останат неизползвани.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар