Европа затяга мерките

в Свят

Европа затяга мерките на фона на рязкото увеличение на случаите на коронавирус в световен мащаб. По данни на американския университет "Джонс Хопкинс" броят на потвърдените случаи надхвърля 38 милиона души, предаде БНР.

Чехия налага триседмична частична карантина, като затваря ресторантите, баровете, кафенетата и другите заведения за обществено хранене, както и клубовете. Страната има най-висок процент новозаразени в региона. Въвежда забрана за събиране на повече от шест души. В Нидерландия също е обявена частична карантина. Маските вече са задължителни на обществени закрити пространства.

Междувременно много страни съобщават, че се увеличават приетите в болница пациенти. В Париж до края на следващата седмица може да бъдат заети 90 процента от леглата за интензивно лечение. Очаква се по-късно днес президентът Еманюел Макрон да обяви по-нататъшни ограничения. Според местни медии, градовете, смятани за горещи точки, включително Париж, могат да бъдат изправени пред вечерен комендантски час. По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви, че "наблюдава с голяма загриженост" ситуацията в Европа, която по думите ѝ продължава да бъде сериозна. Канцлерът свиква днес първата от средата на юни присъствена среща с премиерите на 16-те провинции на страната за обсъждане на мерките срещу коронавируса.

Нова италианска наредба забранява училищните екскурзии и любителски спортни срещи, като например футбола в парка. Частните тържества са забранени, а италианците са призовани да ограничат домашните събирания до 6 души. Русия съобщи за рекорден брой нови случаи за един ден – почти 14 хиляди. Но властите заявиха, че не планират да налагат карантина в цялата страна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар