ЕС може да действа срещу Унгария

в Свят

Европейската комисия не изключва вариант за предприемане на действия срещу Унгария. Това заяви председателят ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от ТАСС.

Парламентът в Унгария гласува извънредни правомощия на правителството и премиера Виктор Орбан. Опозицията е недоволна от това, че няма определен срок, след който правомощията да бъдат върнати.

„Редица държави предприеха действия и аз ги разбирам. Тези действия обаче трябва да бъдат ясно обяснени и ограничени в определен период.

Те трябва да целят защита и запазване на здравето на гражданите. Ние сме готови да действаме, тъй като трябва да гарантираме, че тези действия са нужни и ограничени по продължителност.

Ние водим диалог с унгарското правителство. Важно е парламентът там да има контрол“, заяви Фон дер Лайен.

Представители на ЕС вече настояха за промяна на закона. Унгарски представители заявиха, че всички права ще бъдат спазени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар