Забраняват масите на откритите Коледни базари в София

в Новини

Забранява се разполагането на маси и консумацията на място на територията на откритите Коледните базари в София. Забранява се и поставянето на открити сцени с провеждане на културна програма. Това реши на свое заседание софийският оперативен щаб.

Функционирането на базарите ще е разрешено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Организаторите на Коледните базари трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора, въвежда се еднопосочност на движението и трябва да се осигурят отделни вход и изход. На територията на базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

На територията на общината ще функционират три коледни базара – в пространството на Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков. При установяване на нарушения и неспазване на въведените противоепидемични мерки, пазарите ще бъдат затваряни.

На територията на Столична община продължава засиления контрол от служители на СДВР, Общинска полиция, Центъра за градска мобилност, Столичния инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. За периода от 10.10.2020 г. до 18.11.2020 г. са направени 18 636 проверки.

От началото на месец ноември екипи на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

От днес, 20 ноември, отвори още един специализиран COVID кабинет към 25-o ДКЦ. Така специализираните кабинети за преглед на хора с грипоподобни симптоми към общинските ДКЦ е вече 11. До момента в тях са прегледани 1982 граждани, направени са 1904 антигенни теста, като положителните са 549 или 28% от тестовете.

В началото на следващата седмица софийския оперативен щаб ще вземе решение за обучението в училищата. До 27 ноември учениците от 6 до 12 клас се обучават дистанционно, а учениците от начален етап на образование и 5 клас се обучават присъствено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар