Здравен министър хвърли оставка заради COVID-19

в Свят

Чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка заради ръста на заразени с коронавирус в републиката, предаде „Ройтерс”.

Централноевропейската държава през последните седмици регистрира втория най-бърз темп на разпространяване на вируса в Европа – само след Испания. Това накара министъра да хвърли оставка. Адам Войтех каза, че е полагал максимални старания в своята работа, и изрази очаквания приемникът му да се справи по-добре с влошаващата се епидемична обстановка в Чехия.

Чехия малко преди лятото вдигна всички ограничителни мерки, предприети по време на първата вълна на COVID-19. През последните две седмици са били регистрирани средно 193 нови случая на 100 000 души, сочат данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. По данни на университета „Джонс Хопкинс” в Чехия към момента има над 49 000 потвърдени случая на коронавирусна инфекция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар