Здравният министър: Не изключвам създаването на полеви болници, въпросът е, че липсват лекари

в България

Здравният министър проф. Костадин Ангелов не изключва, че в даден момент може да се наложи създаването на полеви болници.

Въпросът обаче с медицинския персонал става все по-актуален. Трябва да намерим лекари, медицински сестри, а те липсват.

За пореден път ще кажа, че прогнозите са изключително трудни за правене, защото има много неизвестни с този вирус. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде actualno.com.

Не сме правили разчети за „Арена Армеец“ – насочили сме всички усилия към болниците, към преструктуриране, добави министърът.

Ангелов се защити и пред Нова телевизия, че сегашните мерки не са закъснели – заповедта излязла в деня, в който националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев входирал предложенията си. „Нито един колектив не съм допускал да ми влияе, само доказалите се професионалисти“, увери здравният министър.

Нито е мислена, нито е подготвяна, нито ще бъде направена такава поправка в заповедта за 10-дневната карантина за контактните лица на доказан случай на COVID-19, която да облагодетелства политици. 10 дни от деня на контакта, посочи Ангелов. А на въпрос дали президентът Румен Радев трябва да е под карантина заради контакта си с полския президент Анджей Дуда, който е с положителен PCR тест за COVID-19, отговорът беше следният – ако е имал в последните 10 дни контакт с доказан случай на COVID-19, трябва да е под карантина. Органите на РЗИ поставят под карантина или я вдигат – не мога да твърдя дали президентът е под карантина или не, обобщи Ангелов.

Не мога да кажа какви ще са следващите мерки. Медицината не е математика. Мерките се въвеждат след предложение на националния здравен инспектор. Много е важно хората да се доверят на експертите. Ако днес се откажем от нещо, то това нещо ще го имаме занапред, каза Ангелов, цитирайки в последните си думи германския канцлер Ангела Меркел.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар