Земеделци са притеснени, че няма да продадат продукцията си

в Новини

Земеделски производители са притеснени, че не могат да пласират продукцията си заради обявените извънредни мерки.

Търговията рязко е замряла в последните седмици и те са принудени да намалят цените, за да могат да продадат поне част от произведеното.

Венцислав Лудачки продава марули. Споделя, че от два декара е трябвало да изкара около 8000 лв. печалба, а в момента е на загуба.

Според него до август месец търговия няма да има.

„Това значи, че народът рано или късно, като гледам до един месец, ще започнат да се разбиват магазини, да се краде олио. Това вече ще е престъплението“, подчертава производителят.

Поради липса на търсене тревата е по-голяма от марулата. Плевелите растат, а земеделската продукция измира.

Днес основни клиенти са хората, търсещи салата за домашната трапеза.

Докато си купува 10 броя за 5 лева, Васил Райчев ни разказва, че не може да отиде до Петрич да напръска овощните си дръвчета, защото не е регистриран като производител и го спират на КПП-тата.

В съседство Иван Димов отглежда кромид. Връзката продава за 20 стотинки, като спечеленото не му покрива само разхода за разсад.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар