Идеалната почивка в условия на пандемия (СНИМКИ)

в Новини

Солидарни с изпадналите в затруднение заради пандемията, правим отстъпка за дълъг и за кратък престой, дори и за една вечер. Ако решите да отседнете за летен и прохладен отдих, за повече от седем дена, цената ще е наполовина за целия период.  

Кюповата къща е построена ок. 1860 г. и е част от най-представителния архитектурен ансамбъл в родопското село Ковачевица (национален архитектурен резерват на територията на община Гърмен). Разположена е в покрайнините на селото, откъдето започват еко и вело пътеки към параклиса св. Георги и към върховете с прекрасни гледки над селото.

Къщата, с широк заден двор,  е истинско място за отдих, за среща с мъдростта и сръчността на предците ни и с величествения дъх на природата. Изградена за многолюдно семейство, на два ката с по три стаи и общи помещения, е била обитавана до средата на миналия век, а през 90-те години е закупена и реставрирана от холандски предприемач. От 2015 г. е наш летен дом, който пазим и съхраняваме с децата ни.

Кюпова е единствената къща в селото, в която е отсядал българския цар, много чужди дипломати, църковни архиереи и служители … и е сред малкото къщи без нито един телевизор, без wi-fi…

Скромна и запазила духа на миналото, Кюпова къща все пак предлага необходимите съвременни хигиенни и санитарни удобства и комфорт. Има собствена кухня, домакински уреди, пералня и две бани, по една на етаж. Могат да отседнат удобно големи семейства и групи приятели. Къщата е с шест двойни стаи, по три на етаж, с капацитет 12 човека. 

Единственото ограничение, съобразено и с настоящите санитарни изисквания е, че къщата се отдава цяла и не можем да приемем резервации за отделни стаи и да посрещаме едновременно различни групи.

Цената за наемане на къщата с капацитет 12 човека е 300 лв. на вечер. За пандемичното лято 2020 г., цената за една нощувка е 200 лв. При отсядане за период от 3 до 7 вечери вкл. ще е 150 лв., а за по-дълъг период по договаряне.

За резервации, моля пишете на имейл: [email protected]    

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар