Икономическият министър: Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места

в Новини

''Моловете бяха затворени не заради магазините в тях, а защото се използват като паркова среда за разходки''. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Дали ще има разхлабване на мерките у нас ще стане ясно след четвъртък – 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще представят анализите си, уточни Борисов.

Според него мерките у нас са били навременни и решението е взето на база международен стандарт – 600 заболели на 100 000 души население. На други места в Европа стигнаха до този показател по-рано, допълни министърът.

Той ще се бори зимния сезон да го има и ресторантите към хотелите да работят, макар и само за кетъринг.

Българската икономика има пет фронта, в които се справя добре, един от тях е нивото на безработицата, обяви Борисов.

По думите му ръстът на безработицата в началото на декември е бил очакван като резултат от новите ограничителни мерки и въпреки това нивото ѝ е по-ниско от средното за ЕС.

Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места, отчете министърът на икономиката.

Борисов обяви още, че се очаква в сряда Министерският съвет да гласува проекта за създаването на държавни бензиностанции.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар