Искаме промяна на системата и народен съд за всички виновници за днешното състояние на България

в България

Българи,

Недоволството вече 30 години е наш спътник.

Недоволство от начинът на живот в България, от липсата на икономическа и дори физическа сигурност, недоволство от продажните политици, които обещават справедливост, правосъдие и просперитет, но се оказва, че взели властта, се грижат единствено за своите интереси.

Отново сме на път да изберем погрешното решение. Протестираме срещу много неща, без да виждаме коренът на злото – системата на управление на България. Едни оставки сега ще доведат до ново възпроизвеждане на един и същ престъпен начин на управление на държавата. А ние ще бъдем все по-отчаяни – до там, че да изберем да нямаме Родина и Терминал 1 и 2 да се окажат личният ни избор за бъдещето.

Българи,
Исканията ни трябва да бъдат за промяна на системата – за свикване на Велико Народно събрание с няколко задачи:

– Приемане на изцяло нова Конституция, гарантираща върховенство на българските закони, а не подчинение на европейски и международни такива, намаляване на броят на депутатите до 80 със свикване на две сесии годишно за гласуване на закони, които да се подготвят от експерти и практикуващи специалисти, президентска република с пряк избор на президент, който да сформира експертно правителство.

Независима съдебна система, като Висшият съдебен съвет се избира само от юридическите гилдии, прокуратурата – към изпълнителната власт, пряк избор на полицейски началници и прокурори на общините, ограничаване на местното самоуправление и по-сериозен контрол върху кметовете, намаляване драстично на броя на общинските съветници и ясно разпределяне на отговорността, избор на народен защитник /сега омбудсман/ пряко от народа с разширени правомощия за законодателна инициатива и налагане на вето, ясно установени правила за задължително ползване на български език на публични места и в администрацията, основни промени в Изборния кодекс с активно избирателно право – само за граждани, подали заявления и знаещи български език писмено и говоримо, основни промени във всички закони. Мораториум върху представителните разходи и командировките за всички държавни и изборни длъжности за срок до три години, докато се стабилизира икономиката на държавата, прилагане на принципа – получаване на социални помощи краткотрайно и срещу труд, достойни доходи за всеки, който работи или е работил, приоритет за децата, отглеждани от образовани и плащащи данъците и осигуровките си родители.

И задължително – народен съд за всички виновници за днешното състояние на България, включително за реституцията, приватизацията, ликвидирането на предприятия. Защото ако виновните не бъдат наказани, следващите ще правят същото. Трябва да има присъди и усещане за справедливост. Включително конфискация на цялото престъпно заграбено от народа имущество.

Страшното не е в новите цени – на данъци, на такси, на осигуровки, на цени на храни, услуги, нито в ниските доходи. Докато не разберем, че те са последица, а не причина за стандарта на живот. Дори да премахнем следствието, ако причината остане, последиците винаги ще бъдат същите – без промяна. А причината е прогнилата политическа каста на България, като тук включвам всички управлявали и управляващи партии. Дори да има и почтени и свестни хора сред тях, самите партии да обвързани – финансово, с интереси, със зависимости и не могат, дори и да искат, да водят друга политика. Да сте видели след вземане на властта от друг, търсене на отговорност за престъпленията на предишната? Няма и да видите.
Затова партийната система трябва да се постави на съвсем нови основи, с много по-малко партии и по-качествени кадри, с избягването на зависимост и възможности за самостоятелна политика, а не такава, удобна на кукловодите.
Докато не съборим всичко старо, преходът ще бъде вечен!

И забравете „спасителите“! Няма такива и няма и да има. Не допускайте някой да се възползва отново от нас. Спасението е в наши ръце! Не търсете измислени лидери и водачи. Времето ще покаже, кой е достоен.

Затова – гответе се за протести пред Народното събрание ДО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИСКАНИЯТА ЗА ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА! За да я има и утре България!

Всички – в София, там, където са предателите, там, където се управлява държавата, там, където всичко трябва да се реши! Много пъти пропуснахме да вземем решение за съдбата си. Сега е време! Носим отговорност за бъдещето! Тази да бъде годината на нашето недоволство!

„Шести септември“

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар