Историята с коронавируса е силно преувеличена. Причиняваме си огромна икономическа беля, която скоро ще видим

в България

Смятам, че тази история с коронавируса е силно преувеличена, хората изпаднаха в паника, а властта и медиите влязоха в резонанс с това и я усилват.

Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ социологът Андрей Райчев.

„Не преживяваме нещо толкова тежко, колкото ни се струва, но си причиняваме огромна икономическа беля, която скоро ще видим“, отбеляза той.

„Нито инфарктите, нито инсултите са спаднали, но вписваме починалите от коронавирус, които са повече и оттам идва голямата заблуда, че мозъчните и сърдечните заболявания са намалели, което няма как да се случи. Прекалено много стана медицинската власт. Когато отидеш при лекаря, той трябва да ти стане родител и да спреш да взимаш решения. Но в наше време има прекалено преувеличаване на тези функции. В момента човечеството си чупи икономиката,“ социологът.

По думите му няма как икономиката да се „счупи“ и политиката да не се промени. Очаква се да има политически трус заради коронавируса. Той подчерта още, че не трябва да вярваме на чудотворци, които първо ще започнат да търсят кой е виновен. Според него всички конспирации на света ще бъдат изредени.

„Предстои ни трудна ситуация – обедняване и безработица. Отричане, гняв и пазарлък, депресия и адаптация – това са четирите етапа, през които ще минем.

Вируса бързо ще го забравим, но кризата… Това е като сблъсъка между виртуалното и реалното. В счупения свят ще победи реалното. Аз не вярвам в разпада на Европа, но беше нанесен голям удар по фалшивия модел, в който живеем.

Ген. Мутафчийски е българската Жана д‘Дарк. Той е любимият баща, който всяка сутрин плаши децата и паразитира върху страха им. Трябва по-скоро да се отървем от присъствието му“, обясни Райчев след въпрос за високия рейтинг на началника на ВМА и Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар