Карикатуристът Комарницки: Властта на Борисов е безконтролна, безотговорна и безотчетна

в България

Борисов успя да установи на Територията абсолютно безконтролна, безотговорна и безотчетна еднолична власт, каквато дори правешкият му университет не е притежавал.

Това написа във Фейсбук известният карикатурист Христо Комарницки.

Според художникът, известен със силните си критики към властта, нито един от формалните и неформални демократични механизми и инструменти за контрол не работи.

„Той не отговаря за нищо пред никого“, пише Комарницки и добавя: „Нито пред Парламента, както е по Конституция, нито пред медиите, по неписаните правила на демокрацията, нито пред правосъдието и „независимите“ контролни органи, в съответствие със Закона. Няма и реална достатъчно силна опозиция, която да застрашава статуквото.

Може много да се пише за причините, довели ни до тук, но за мен най-съществената е тоталната корумпираност, в най-общия смисъл на думата, на българското общество. „Вземѝ тия пе’есе лева, и си трай там!“ Ако българите наистина не одобряваха тази форма на управление, не биха я търпели толкова дълго.

Разбира се, моите морални претенции имат смисъл само ако продължаваме да упорстваме, че ще живеем по правилата на демокрацията, с която управлението на ГЕРБ и Борисов няма нищо общо. Ако Народът реши друго, кой съм аз, че да му противореча?“

Източник: Фрог нюз

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар