Китай протяга ръка на Северна Корея

в Свят

Президентът на Китайската народна република Си Дзинпин изпрати поздравително послание до лидера на КНДР Ким Чен Ун по повод 75-годишнината от основаването на Корейската работническа партия, която се отбелязва в събота. Това съобщава агенция ЦТАК.

"Възнамеряваме успешно да защитаваме, укрепваме и развиваме отношенията между Китай и КНДР заедно с нашите корейски другари, както и да допринасяме за дългосрочното и стабилно развитие на социалистическите принципи на двете страни", цитира агенцията текста на телеграмата. Си Дзинпин също изрази надежда, че двете страни ще допринесат заедно за осигуряване на мир и стабилност в региона.

"През последните години имах няколко срещи с другаря председател на КНДР. Постигнахме разбирателство за укрепване и подобряване на отношенията между двете страни и отворихме нова историческа страница в китайско-корейските отношения", добави президентът на КНР.

Министерството на обединението на Южна Корея отбеляза, че КНДР може да проведе военен парад на годишнината от основаването на комунистическата партия и ще покаже нови стратегически оръжия, включително междуконтинентални балистични ракети.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар