Коронавирус е открит в чилийска антарктическа база

в Свят

Антарктида вече не е единственият континент, на който не е открит пандемичният коронавирус. Трийсет и шест носители са установени при тестване в чилийската база „Генерал Бернардо О'Хигинс“, предаде БТА.

Базата, кръстена на чилийския национален герой Бернардо О'Хигинс Рикелме, е разположена в западната част на континента, недалеч от Южна Америка, и е свързана с въоръжените сили на страната. Чили поддържа общо 13 бази в Антарктида, се казва в съобщението.

Според в. „Гардиън“ 26 от заразените са военнослужещи, а другите 10 – хора от обслужващия персонал. Всички те са евакуирани в Чили и поставени в изолация. Лекарите оценяват здравословното им състояние като добро.

Заразени са и трима души от екипажа на кораба, обслужвал базата, сочат данни от тестове, получени след връщането им от Антарктида.

„Евакуацията на персонала бе осъществена благодарение на навременните превантивни действия“, заявиха чилийските военни, цитирани в сп. „Нюзуик“.

Антарктическата станция продължава работа с нова смяна служители.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар